Op zoek naar een goedkope plasma aansteker? Dit zijn de mogelijkheden.

Op zoek naar een goedkope plasma aansteker? De prijzen van plasma aanstekers (ook wel elektrische aanstekers genoemd) kunnen behoorlijk verschillen. Gemiddeld heb je voor €20 een prima elektrische aansteker. Maar de duurdere aanstekers zijn zeker niet altijd de beste en een goedkope plasma aansteker hoeft zeker niet minder te zijn als een dure. In dit artikel worden de goedkoopste plasma aanstekers per soort gepresenteerd.

De goedkoopste plasma aanstekers per type

Plasma aansteker zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld lange elektrische aanstekers,  ronde aanstekers en plasma Arc aanstekers. We hebben per soort plasma aansteker gezocht naar de goedkoopste. Welke dit zijn is hieronder te lezen.

Elektrische USB aansteker

Vanaf €9,95 is het mogelijk om bij de meeste online winkels een elektrische aansteker te kopen. Voor dit bedrag krijg je een elektrische USB aansteker met één plasma straal. De aansteker is klein van stuk en heeft het formaat van een USB-stick.

Plasma aansteker Single Arc

Een plasma Arc aansteker heb je voor een paar euro meer als de elektrische USB aansteker. Deze soort aanstekers zijn namelijk verkrijgbaar vanaf €11,99. Let wel op: deze aansteker heeft maar één plasma straal.

Aansteker met twee plasma stralen (Double Arc)

De goedkoopste Arc aansteker met twee plasma stralen (Double Arc) kost €11,95. Uit de reviews blijkt dat de kwaliteit van deze aansteker hoog is en voldoet aan de verwachtingen.

Goedkope lange plasma aansteker

Een lange plasma aansteker is al vanaf €14,99 verkrijgbaar. Deze soort aanstekers wordt voornamelijk gebruikt om het gasfornuis en objecten zoals kaarsen aan te steken.

Voordeligste plasma aansteker fuse/rond

Weinig webshops bieden ronde/fuse plasma aanstekers aan. Hierdoor zijn de prijzen van deze soort aanstekers nog wat hoger. De goedkoopste ronde plasma aansteker zijn ongeveer €23,95.

De goedkoopste plasma aanstekers zijn in China te vinden

Een normale aansteker kost ongeveer 50 cent terwijl een plasma aansteker in Nederland gemiddeld €20 euro kost. Als je dit bedrag teveel vindt is er nog één andere optie. Een plasma aansteker bestellen (Double Arc). De nadelen van bestellen op AliExpress zijn:

  • Het duurt minstens 5 weken voordat de bestelling binnen is
  • Er komen nog (veel) verzendkosten bij
  • Importkosten (invoeringskosten ook bij kleine bedragen)
  • Een product retourneren is bij AlieExpress is een stuk lastiger

Wat bepaald de prijs van een plasma aansteker?

De prijs van een plasma aansteker wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. We lichten ze hieronder even toe.

  1. Het type plasma aansteker

Plasma aansteker zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld lange elektrische aanstekers, plasma USB aanstekers, ronde aanstekers en Plasma Arc aanstekers. Deze aanstekers verschillen allemaal van elkaar. Zo is de een wat langer als de ander, heeft de ene aansteker beschikking over twee plasma stralen (Double Arc aansteker) en heeft een andere weer de beschikking over een ingebouwd LED-lampje. We zien vaak hoe meer opties een plasma aansteker heeft, hoe duurder deze is.

  1. De vraag naar een bepaalde kleur/soort aansteker.

Een aantal plasma aanstekers zijn een stuk populairder dan de ander. De plasma Double Arc aansteker wordt bijvoorbeeld vaker verkocht als de ronde aanstekers. Hierdoor kunnen de webwinkels de plasma Arc goedkoper maken, omdat ze hiervan meer inkopen.

  1. De tijd van het jaar

Plasma aanstekers zijn vooral rond december populair. Dit heeft te maken met oud en nieuw, omdat een elektrische aansteker vaak gebruikt wordt om vuurwerk mee aan te kunnen steken. Ook is het een leuk cadeau om te geven voor Sinterklaas of kerst. Veel webwinkels kiezen er daarom voor om pas rond september hun assortiment plasma aanstekers online te zetten.

Ben jij op zoek naar een goedkope plasma aansteker? Wacht dan even tot de wintermaanden. De webwinkels zullen meer gaan concurreren met elkaar en daarom gaan de prijzen hoogst waarschijnlijk omlaag.