Double Arc plasma aansteker

Op deze pagina staan alle Double Arc plasma aanstekers. Dit betekent dat de elektrische aanstekers beschikken over twee plasma stralen. Op zoek naar een aansteker met één plasma straal? Bekijk dan de Single Arc plasma aanstekers.

Welkom bij dit uitgebreide artikel over Double Arc plasma aanstekers! Of je nu een roker bent die op zoek is naar een handige en betrouwbare aansteker, of gewoon geïnteresseerd bent in de nieuwste technologieën op het gebied van aanstekers, je bent hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over Double Arc plasma aanstekers, van hun werking en voordelen tot de verschillende modellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Laten we beginnen!

 

Wat is een Double Arc plasma aansteker?

Een Double Arc plasma aansteker is een modern alternatief voor traditionele aanstekers. In plaats van een vlam te gebruiken, maakt deze aansteker gebruik van een elektrische Arc om een vonk te creëren die voldoende warmte genereert om een sigaret, kaars of elk ander brandbaar materiaal aan te steken. Het unieke aan een Double Arc plasma aansteker is dat deze twee elektrische bogen heeft in plaats van één, waardoor een krachtigere vlam ontstaat. Dit maakt het niet alleen efficiënter, maar ook windbestendig en milieuvriendelijk.

Werking van een Double Arc plasma aansteker

Een Double Arc plasma aansteker werkt op basis van elektriciteit. Wanneer je op de aan-knop drukt, wordt er een elektrische stroom gegenereerd die door twee elektroden in de aansteker loopt. Deze elektroden bevinden zich aan de bovenkant van de aansteker en creëren een elektrische Arc tussen hen in. Deze Arc produceert intense hitte, die voldoende is om een vlam te ontsteken.

Wat deze aansteker zo uniek maakt, is dat de elektrische Arc geen brandstof nodig heeft, in tegenstelling tot traditionele aanstekers. Hierdoor hoef je nooit meer aanstekervloeistof of gas bij te vullen. Bovendien is de Arc windbestendig, wat betekent dat je gemakkelijk kunt aansteken, zelfs in winderige omstandigheden. Dit maakt het een ideale keuze voor buitengebruik.

Voordelen van een Double Arc plasma aansteker

Double Arc plasma aanstekers hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele aanstekers. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Windbestendig: Dankzij de elektrische Arc kunnen Double Arc plasma aanstekers gemakkelijk worden aangestoken, zelfs in winderige omstandigheden. Dit maakt ze perfect voor buitengebruik, zoals kamperen of barbecueën.

 2. Milieuvriendelijk: Aangezien een Double Arc plasma aansteker geen brandstof nodig heeft, draagt het bij aan een schonere en groenere omgeving. Er zijn geen vervuilende stoffen zoals butaan of benzine die vrijkomen bij het gebruik ervan.

 3. Veiligheid: Omdat er geen vlam aanwezig is, is er geen risico op brandwonden of onbedoelde ontstekingen. Dit maakt een Double Arc plasma aansteker veiliger in gebruik dan traditionele aanstekers.

 4. Herbruikbaar en oplaadbaar: In tegenstelling tot wegwerpaanstekers zijn Double Arc plasma aanstekers herbruikbaar en oplaadbaar. Je kunt ze eenvoudig opladen via een USB-kabel en ze gaan lang mee.

 5. Stijlvol en elegant: Double Arc plasma aanstekers hebben vaak een modern en elegant design, waardoor ze een stijlvol accessoire zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, zodat je er een kunt kiezen die bij je persoonlijke stijl past.

Verschillende modellen Double Arc plasma aanstekers

Er zijn verschillende modellen Double Arc plasma aanstekers op de markt, elk met hun eigen kenmerken en specificaties. Hier zijn enkele populaire modellen om uit te kiezen:

 1. Model A: Dit model heeft een slanke en compacte behuizing, waardoor het gemakkelijk in je zak past. Het heeft een oplaadbare batterij en een USB-aansluiting voor eenvoudig opladen.

 2. Model B: Dit model heeft een breder ontwerp en een krachtigere Arc. Het is ideaal voor buitenactiviteiten en heeft een waterbestendige behuizing.

 3. Model C: Dit model heeft een ingebouwde zaklampfunctie, waardoor het handig is voor noodsituaties of kamperen. Het heeft ook een langere batterijduur dan andere modellen.

 4. Model D: Dit model heeft een luxe uitstraling en is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal. Het heeft een ergonomisch ontwerp voor comfortabel gebruik.

Tips voor het gebruik van een Double Arc plasma aansteker

Hier zijn enkele handige tips voor het gebruik van een Double Arc plasma aansteker:

 1. Laad de aansteker volledig op voordat je hem voor het eerst gebruikt. Dit zorgt voor een optimale prestatie.

 2. Houd de aansteker uit de buurt van kinderen en huisdieren om ongelukken te voorkomen.

 3. Gebruik de aansteker niet voor andere doeleinden dan het aansteken van brandbare materialen.

 4. Zorg ervoor dat de Arc niet langer dan 10 seconden aan blijft staan om oververhitting te voorkomen.

 5. Reinig de elektroden regelmatig om ervoor te zorgen dat de aansteker optimaal blijft werken.

Double Arc plasma aanstekers zijn een innovatief alternatief voor traditionele aanstekers. Ze zijn windbestendig, milieuvriendelijk en veilig in gebruik. Bovendien zijn ze herbruikbaar en oplaadbaar, waardoor ze een duurzame keuze zijn. Met verschillende modellen om uit te kiezen, kun je er een vinden die aan je behoeften en persoonlijke stijl voldoet. Als je op zoek bent naar een moderne en handige manier om je sigaretten, kaarsen of andere brandbare materialen aan te steken, overweeg dan eens een Double Arc plasma aansteker. Je zult versteld staan van de kracht en functionaliteit ervan.